Featured image for Old Shed New House

Old Shed New House

Integration Services

The scheme is a great example of high circularly design (low embodied energy). Created from an existing agricultural shed, the steel frame and ground slab have been repurposed, enlarged and clad in varied widths of shot-blasted timber and galvanised steel fins.

The house follows a passivhaus strategy of high insulation, high air tightness, complemented by mechanical ventilation with heat recovery. And timber louvres are neatly integrated into the design of the timber cladding to limit solar gain in the South facing library.

The 3-bedroomed home, includes a vast library space at its heart, housing a lifetime’s collection of books. The scheme also benefits from solar thermal panels.

Integration provided the building services and environmental design for this multi-award winning residence.

Integration Services

Project Details

  • Project

    Old Shed New House
  • Location

    North Yorkshire, England
  • Client

    Private
  • Architect

    Tonkin Liu
  • Status

    Complete 2017